WC-Tävling i Szczecin, Polen 2016

loading...

Resan dit
Efter 16 timmars resande med bil ankom vi hotellet vid 22.15 igår kväll. När jag gick upp i morse var jag ganska trött, Sverige hade nämligen träningstid 8-10. Innan jag började träna, besiktade jag vapen, jacka och nya bordet. Allt gick igenom utan problem. Började sedan träna R5 för att känna in ljus och golv. När det var klart gick jag över till R4 för det är första tävlingsgrenen.

Promenad i solen
Idag (1 maj) började tävlingarna, men varken jag eller Ellinor hade någon tävling. Så vi tog en sovmorgon. Efter frukost tog vi en promenad i solen. Vi hörde att det skulle finnas en marknad nära hotellet, men tyvärr hittade vi den inte. Efter 1,5 timmes promenad, tog vi en välbehövligt fika i ett café som ligger på 22:a våningen bredvid hotellet. När det var dags för lunch, fanns det ingen lunch på hotellet utan man kunde bara äta på skjutbanan idag. Så vi gick till Subway och åt. Just nu chillar vi på hotellrummet.

R4 tävling
Idag (2 maj) hade jag R4 tävling vid 14.00. Provskotten gick riktigt bra och allt kändes hur bra som helst. När tävlingen väl började sköt jag två dåliga 10 skottsserier, efter det gick det riktigt bra och jag sköt tävlingsbästa, 631.6. Så jag slutade på en 3:e plats i grundomgången. Eftersom det inte är så många banor på denna tävling och många deltagare, gick inte finalen förren 20.15. Trots den långa väntan gick finalen ganska bra, slutade dock på en tråkigt 4:e plats.

Falling Target
Idag (3 maj) hade jag tävling i Falling Target. Det var andra gången jag sköt Falling Target. Första omgången sköt jag ner 8 av 10 mål, det gick jag vidare till nästa omgång på. Omgång två sköt jag också ner 8 av 10 mål, denna gång blev det särskjutning mellan mig och två till. Där jag träffade och gick vidare. Omgång 3 där sköt jag återigen ner 8 av 10 mål och där med var jag klar för final. I finalen försökte jag vara så lugn som möjligt med det var svårt. Jag blev 3:a i finalen, efter en väldigt tajt final där jag träffade 9 av 10 mål. Jag och en nya zeeländare fick skjuta särskjutning. Först träffade båda sedan missade båda. Tredje särskottet missade jag och nya zeeländaren träffade.

R5 tävling
Idag (4 maj) var det dags för denna resans sista tävling. Det var R5 som stod på programmet, jag sköt i sista skjutlaget av 4. När 3 skjutlag var klara, krävdes höga 633 till final. När jag skjutit ca 10 provskott, började domarna klaga på Irländaren bredvid mig så det var svårt att hålla fokus uppe. Jag lyckades ändå fokusera resten av provskotten och de sista 10 var bra. När väl tävlingen började kunde jag fokusera bättre och började hyfsat bra. Sen var det några bra och några sämre serie. Tyvärr slutade jag utanför finalen. Det blev en 11:e plats med 631.9 som resultat.