Elitidrottskolan

Elitidrottskolan

Då var Elitidrottskolan tråkigt nog slut. Det har varit tre roliga och intressanta år med mycket skratt.

I helgen hade vi avslutningsträff och en vinnare av Superstars skulle kora s. Denna träff började som alla andra med lunch och sedan en kort info om helgens schema. Efter informationen började "rundan" där alla skulle säga vad man gjort sedan förra träffen. När "rundan" var avklarad fick vi info om en vidareutbildning. Utbildningen ska starta hösten 2019 och innehålla bl.a business management, kommunikation och hur man handskas med sponsorer. Funderar på att gå den utbildningen. 

Denna helg var det två Superstars tävlingar. Första tävlingen gjorde vi en träningsplanering inför ett större mästerskap, typ VM. Planeringen var tvungen att vara en årsplan som bedömdes efter Upplägg, Enkelhet, Innehåll och Periodisering. Min grupp (Jag, Ellinor och Johanna) blev tvåa. Tävlingen började på fredageftermiddagen och avslutades på lördagförmiddagen. 

På lördaglunch åkte vi en kortare bilresa till annan konferensanläggning där vi började med lunch. Efter lunchen fick vi i uppgift att utvärdera dessa tre år samt ge förslag och idéer på hur Elitdrottskolan kan utvecklas. När det var klart var det fika. (Åt och fikade var något vi gjort mycket av under dessa tre år. Fika gjorde vi lite väl mycket enligt mig.) När vi fikat klart var det dags för helgens andra Superstars tävling och en vinnare skulle koras. 

Detta var en kommunikation/samarbets tävling där vi skulle lägga två pussel. Det var var svårt att lägga pusslena då man bara fick se ena halvan av bilden. Vårt lag blev jättesist.
Det blev tillsist min skyttekollega Ellinor som vann, grattis! Jag slutade totalt på en delad 5:e plats med två andra.

Efter en kort presentation av slutresultatet och diplomutdelning, fick vi tid att byta om till klädkoden Kavaj. Då jag inte riktigt bestämt om jag skulle ha vit skjorta eller en snyggare t-shirt under kavajen. Valet var tillslut väldigt enkelt då jag redan på fredageftermiddag fick reda på vart vi skulle äta. Vi skulle äta på ett ställe som heter Svartkrogen. Det är precis som det låter svart, man äter i absolut mörker. Innan vi gick till restaurangen fick vi infomation om vad som syftet med Svartkrogen. Killen som gav informationen är blind och jobbar på Svartkrogen som servitör. När vi kom till restaurangen fick vi komma in i en lite hall. Därifrån blev vi guidade av den blinde servitören till våra platser. Där fick vi sitta hela kvällen i totalt mörker och äta en trerättersmiddag och mellan rätterna fick vi underhållning av personalen. När vi ätit färdigt fick vi reda på vad vi hade ätit. Om man skulle på toa så fick man säga till servitören som hade hand om ditt bord och då blev du guidad till en upplyst toa. Det var två servitörer och en servitris som jobbade på Svartkrogen. Två var helt blinde och en synskadad. Det var en mycket spännande och rolig upplevelse. Eftersom det är svårt för mig att äta i vanliga fall, kan ni förstå att det var extra svårt att äta i totalt mörker. Då kan ni förstå att det inte passade så bra med vit skjorta.

Jag kommer att sakna alla som varit med och förgyllt dessa tre år, såväl aktiva som ledare och föreläsare. Tre år av intressanta föreläsningar om bl.a idrottpsykologi, nutrition (kost) och styrketräning har nått sitt slut. Under varje träff (9st) gästades vi av andra elitidrottare båda från parasporten och friskidrotten. Dessa föreläsningar har varit väldigt spännande och givande. En av dom bästa föreläsningarna var mediaföreläsning, där vi fick träna på att bli intervjuade och presentera oss själva. Under träffarna hade vi (Superstars) deltävlingar och en totalvinnare korades under sista träffen. Vi har tävlat i bl.a Bowling, frågesport och samarbete/kommunikation. 

2018-11-26 08:29