Paralympiska byn

loading...

Inflyttning i byn
Igår var det dags att flytta in i den Paralympiska byn. Vid 8.30 skulle vi börja packa in alla väskor i lastbilen. Men det hade blivit fel i kommunikationen så det kom ingen lastbil till allt bagage förrän 12.30, vilket var surt. När väl lastbilen kom åkte vi till flygplatsen för att lasta om allt. Gevär och skyttesaker till skjutbanan, vi och resten av bagaget till byn. Men helt plötsligt åkte vår lastbil med allt bagage, så vi fick åka till byn utan. Men efter lite telefonsamtal och en timmes väntan kom bagaget.

Efter att vi fått vårt bagage och kollat rummen, gick vi till Mc Donalds och åt. Med lite mat i magen gick vi en sväng och kollade på lite saker. Vi testade VR-glasögon, vilket var jätte coolt. Vi gjorde även ett syn-test hos en optiker och beställde glasögon. Senare på kvällen gick vi till matsalen, den är så stor att det är svårt att beskriva. När vi satt där inne kom det världens åskskur.

Träning och sightseeing i byn
Idag har jag varit och tränat halva dagen. Träningen gick bra idag igen, så det känns jättebra inför tävlingarna . Resten av dagen har spenderats vid poolen, vid Mc Donalds och har jag har även taget en sightseeing tur i byn.

Välkomstceremoni och välkomstfest
Vid 14.00 igår var det välkomstceremoni för oss. Samtidigt som oss var det även välkomstceremoni för Norge, Danmark, Island, Finland och Färöarna. Först var det lite dans och ett välkomsttal, samt lite sporring inför tävlingarna. Sen fick varje lands sportchef lämna över och ta emot en gåva, sedan hissades landets flagga under nationalsång. Efter detta bjöds vi på lite dans.

Vid 18.30 tiden igår kväll var vi inbjudna av Svenska Kyrkan på välkomstfest ute på en halvö. Först bjöds det på brasiliansk tilltugg och lite dryck, bl.a. Guavacider som var jättegod. Efter lite musik och ett välkomsttal bjöds vi på brasiliansk böngryta med griskött, mycket gott var det.

Hemresan
Vid 17 tiden den 15 Sep åkte vi från den Paralympiska byn. Bussresan till flygplatsen tog ca en timme, väl framme vid flygplatsen visste chauffören inte vart vi skulle släppas av. Efter ca 20 min velande kunde vi börja packa ut alla saker ur bussen. Inne på flygplatsen hämtade vi våra gevär som var dit körda från tävlingsarenan. Med våra gevär och all annan packning började vi checka-in. När allt var klart ville polisen se papprena på gevären innan vi kunde lämna de vid uddabagage disken. Med lite mer än en timme kvar tills planet skulle lyfta gick vi till gaten och köpte något att äta. Med en macka i magen började vi påstigning av planet. 11 timmar senare landade vi i Frankfurt och efter ca 2 timmar var det dags att flyga sista biten till Göteborg. När vi sedan skulle hämta ut permon från uddabagage, var motorn och fästet till ryggstödet helt paj. Vi antar att det var någon som försökte lyfta permon och inte visste att den väger 170 kg och tappat den. Efter lite pappers arbete och snack med bagageservice kunde vi åka hem.