VM i Cheongju, Sydkorea 2018

loading...

Resan till Sydkorea
Resan till Sydkorea gick bra, likaså i tullen. Men det krånglade för några andra. Lyckades sova lite på bussresan till hotellet. Framme vid hotellet checkade vi in, packade upp, gick och la oss.

Första dagen i Sydkorea
Efter frukosten tog vi en sightseeingtur i området. När vi kom tillbaka var det dags för lunch med resten av landslaget. Efter lunchen gick vi till en mataffär för att köpa vatten och chips. I mataffären fanns allt från torkade bläckfiskar och konstiga svampar till Tv-apparater och barnkläder.

Besiktning och invigning
När jag kom till zonen för besiktning, såg jag att kön var kort. Så jag fixade till vapnen och all utrustning och åkte fram till besiktningen. Efter ca 20 min var jag klar och allt gick igenom utan problem. 
Senare på kvällen var det dags för invigning. Med tanke på att invigningen på VM 2014 var ganska kort och att det stod att invigningen skulle hålla på i 45 min. Trodde jag att den skulle vara kort och tråkig. Men istället var den 2 timmar lång, med mat och underhållning.

R4 PET
Jag tog en skön sovmorgon då min PET var på eftermiddagen. Allt iordningställande gick som vanligt bra och jag kunde börja skjuta ganska snabbt. Första 10 skotten gick lågt trots att jag skruvade, men tillslut satt skotten i mitten. Efter ca 20 provskott började jag en match och sköt riktigt bra. Fick dock jag en väldig dip efter 40 skott. Men sköt sista 10 skotten jättebra. Jag fick ihop 633.4, så jag kände mig nöjd.

R4 tävling
Eftersom jag sköt i andra skjutlaget, kunde jag titta på första skjutlaget. När dom var klara insåg jag att skjuter jag som på träning, så ska det räcka till final. Provskotten gick helt okej och jag kände mig lugn. När matchen började steg pulsen och jag blev smått nervös, har lärt mig att kontrollera det. Första 10 skotten var inte speciellt bra, men sen kom jag in i matchen och skött 30 bra skott. Sen blev jag tröttare och tröttar i ryggen, men jag bett ihop och tappade tyvärr lite på slutet. Jag fick 632.7 och det räckte till 4:de plats in i finalen.

R5 PET
Det gick jättedåligt, fick inte till skjutställningen alls. Fick häller inte geväret att sitta som det brukar. Då vi efter träningen gick igenom vad som blev fel med skjutställningen, insåg vi att jag satt som en ”hösäck”. Att geväret inte satt ordentligt hade med att skjutställningen blev fel.

R5 tävling
Jag kom inte riktigt in i zonen, så jag fick kämpa hela vägen in i mål. Vilket jag också gjorde. Jag var inte nöjd med tävlingen, då jag missade finalen med minsta möjliga marginal. En bulgariska gick om mig på sista skottet efter en extremt bra sista serie med 10.9 på hennes sista skott. Vi hamnade då på samma poäng men hon gick till final med mer innertior.

R9 PET
R9 PET:en gick riktigt bra och jag är nöjd med träningen. Provskotten gick galant och matchen är jag också nöjd med. Har inte kunnat tränat R9 hemma i den utsträckningen jag velat och behövt, innan ett VM. Så mina förväntningar var inte jättehöga på en final.

R5 tävling
Hade tävling precis innan hemresan började, vilket är segt. Det var andra gången jag tävlade i den nya grenen R9. Hade inga större mål med tävlingen men hade önskat att jag kommit till final, men så blev det inte. Provskotten var jättedåliga då det blåste mer än jag hoppades. (Har inte hunnit träna mer än två gånger med vindpåverkan). Så första 20 skotten var jättedåliga men sen mojnade det av och då gick det bättre. Slutade till slut på en 11:e plats med 2.0 poäng från final.