Tävlingen

loading...

Första träningen på tävlingsbanan
Gick upp vid 8 för att äta frukost vid 8.45 för att sedan ta bussen till skyttebanan, vilket var en guppig motorväg. Efter 30 min guppande var vi äntligen framme, efter en kortare inspektion av banan drog vi igång första träningen. Första omgången gick jätte bra trotts ruskigt dåliga provskott, 635.0. Efter en ca 15 min paus drog jag igång nästa omgång, lika dant där, ruskigt dåliga provskott men denna gång med bättre slutresultat 635,6.

Ännu mer träning
Återigen spenderades förmiddagen på skyttebanan för träning. Träningen gick bra trotts att jag satt lite trångt till, med det är många som ska träna så det är bara att gilla lägget. Första matchserien gick bra 632.6, ganska nöjd med resultatet men känslan är jättebra. Efter 10 min paus körde jag igång en ny matchserie, denna gång gick det ännu bättre. Jag sköt 635.3 vilket jag är nöjd med.

R4-träning
Som vanligt tog jag bussen vid 9.10 för att börja träningen vid 10. Idag var det R4 som stod på programmet. I första matchserien fick jag en halvdålig start, vilket blev sämre då jag sköt 103.3 i andra 10-skottsserien. Men sen gick det bra igen och jag slutade på 630.6. Efter en 10 min paus, körde jag igång en ny matchserie. Denna gång hade jag bättre fokus från start, men jag fick en liten dipp på mitten. Jag slutade på 633.9, vilket är en fin poäng och jag är nöjd med första R4 passet på tävlingsbanan. Efter träningen blev det en intervju utav DN.

Utrustningskontroll
Igår var det dags utrustningskontroll, men innan passade jag på att träna lite. Träningen gick inte alls bra, men det gjorde inte så mycket för jag känner att jag har läget under kontroll ändå. Efter 1 timmes träningen ställde jag mig i kön för utrustningskontroll. Medan vi stod i kön, passade vi på att tejpa för all reklam. Efter en timme i kön var det äntligen min tur. Kontrollen av alla skyttesaker gick smärtfritt, vilket alltid är skönt. Det är andra gången mina saker går igenom utan anmärkningar.

Första tävlingen
Idag var det är äntligen dags för R4 tävling. Tog 09.10 bussen till banan för att kunna träffa min syster, hennes pojkvän, min farbror och hans fru som är här. Med 40 min kvar till tävling började jag göra min iordning. Skyttejacka ska på, ryggstöd ska bytas, bord ska fixas och lårband ska på. Det tar sin lilla tid att fixa. När det äntligen var dags att köra in till banan började mina supportrar att jubla. Så var det dags för lite provskott, de första 5 skotten var jag nervös. Desto mer skott jag sköt desto mindre nervös blev jag. När det var dags för start steg min puls, så jag tog några djupa andetag innan jag började. Första skottet 10.0 ajdå nu får vi kämpa, vilket jag gjorde och jag sköt 106.1 i första 10-skottsserien. Sen flöt det på fram tills det var 20 skott kvar, då började det bli mycket folk på läktaren och ljudnivån ökade. Då tappade jag fokus, började skjuta dåligt och nervositeten kom. Så sista 10-skottserien gick jättedåligt, men jag lyckades hålla undan och slutade på en 5:de plats in i finalen.
Ca 1 timme efter att grundomgången var slut var det dags för final. Det var riktigt mäktigt att rulla in i en stor finalhall med massor av folk. Jag blev tagen av stundens allvar. Provskotten gick sådär i början men mot slutet blev det bättre. När finalen väl började sköt jag två dåliga skott av första 3-skottserien och låg på en 7:e plats. Nästa 3-skottserien sköt jag också två dåliga skott och låg på en delad 8:e med en ukrainare. Nu började singelskotten, där sköt jag två halvbra skott och ukrainaren två kanon skott och jag åkte ut först. Guld och silver gick till Slovenien och bronset till Korea.

Pre Event Training R5
Idag tog jag bussen vid 8.40 för jag hade jag R5 PET (Pre event training). Innan träningen passade jag på att kolla när Jonas, Martin och Håkan sköt 50m treposition, tråkigt nog gick ingen till final. Men bra kämpat ändå. 
Min träning började 11.00, så jag började göra mig i ordning ca 45 min innan. Hade en bra känsla när jag började träning. Provskotten gick lite halvknackigt, men det släppte efter några skott. Själva matchen gick bra, fick en bra start som höll i sig fram till det var 20 skott kvar. Då tappade jag fokus under ett par skott, men fick tillbaka fokuset och avslutade bra. Fick ihop 634.9 vilket jag är nöjd med.

R5-tävling
Jag tog bussen vid 8.10, så jag hann kolla när Lotta sköt. Efter det passade jag på att prata med mina supporters. När det var en ca 1 timme kvar till start började jag göra iordning alla saker. Det var mycket kul att höra sina supportrar på läktaren när man kom in för att sätta upp allt. Så var det dags för min sista tävling under detta Paralympics. Provskotten var av blandat resultat men jag var nöjd när det var dags för tävling. Under tävlingens första 20 skott var jag som mest nervös. Men sådär lagom nervös så man kunde ha 100% fokus på varje skott. Nästkommande 20 skott var bäst under hela tävlingen, så jag kände ett inre lugn. När det var 20 skott kvar sköt jag 10,9 och nästa skott blev 10,7. Sen kom tävlingens första och ända dåliga skott 10,0. Resterande skott var det återigen 100% fokus på. Jag slutade på en 8:e plats med 634.1 poäng, med en marginal på 0.8 poäng. Då var min andra Paralympiska final bärgad. 
Finalen som började ca 1 timme efter grundomgången, så jag hade lite tid att ladda om och tänka igenom allt. Under provskotten till finalen fick jag aldrig den där rätta känslan, utan när det väl var dags för final hade jag mycket hög puls. Första två skotten var okej men sen tappade jag iväg ett jätte dåligt skott och då tappade jag också fokuset.