WC-Tävling i Al Ain, UAE 2017

loading...

Första dagen
Anlände till hotellet vid 05.00 imorse, efter att ha påpekat och väntat in en tredje säng var det skönt att sova. Eftersom vi hade åkt en dag före ankomst dagen, kunde vi hoppa över frukosten och sova tills det var dags för lunch. Efter lunchen gick vi till Starbucks och tog en kaffe, då insåg vi att vi inte hade några tjocktröjor med oss, då det blåste och var kallt. Men det var bara idag det skulle vara kyligt, resterande dagar ska vara bättre. När vi druckit upp kaffet gick vi till poolområdet och då kom faktist solen, hade tydligen inte varit sol på hela veckan. Vid 19.30 tiden var det dags för middag och sedan möte om morgondagen.

Besiktning och träning
Idag var det dags för besiktning av geväret, jackan och bordet. Allt gick igenom utan problem, det var inte ens någon kö den här gången. Glömmer aldrig kön i Kroatien, 4 timmars köande i 40 grader. Efter besiktningen började jag träna. Under provskotten justerade vi några saker. Det blev ca 25 provskott innan jag körde igång en match. Matchen gick både upp och ner, men överlag är jag nöjd med första träningen. Imorgon kör vi träningspass nummer två, innan vi tar två dagars slappande.

Andra träningsdagen
Idag tränade jag R4 på förmiddagen. Provskotten gick bättre idag än igår, det var tack vare att vi fick till en bättre skjutställning. Trotts bättre skjutställning och bättre provskott, sköt jag sämre under själva matchen. Därför tycke jag och min PT att jag skulle skjuta en match igen. Denna gång gick det betydligt bättre än första matchen. Efter detta hårda pass var det dags för lunch. När vi ätit klart tog vi bussen hem för att sola vid poolen. Där satt vi och chillade tills det var dags att göra sig i ordning till middagen vid 19. Efter middagen var det dags för vår coach att gå på tekniskt möte och sedan ledarmöte. När dessa möten var slut var det dags för kvällssamling, där fick vi lite info om vad de sa på tekniska och ledarmötet.

Skönt med stretching i poolen
Idag var jag tillbaka på skjutbanan då jag var hela gårdagen vid poolen och hade det allmänt skönt. Jag kollade när Ellinor och Heidi sköt 50m. Stort grattis till Heidi för en andra plats och ett lika stort grattis till Ellinor som kom trea. Detta gjorde att jag blev väldigt sugen på att börja med 50m själv. Det var inte de enda medaljerna idag, Jocke fick ett silver i luftpistol 10m. Det var Jockes andra medalj under denna världscup. Jag var dock tillbaka på hotellet för att käka lunch och ägna eftermiddagen vid poolen.

Tillbaka på banan
Förmiddagen spenderades vid poolen i skuggan, vilket var jätte skönt. Efter en supergod lunch med en bit chokladkaka till dessert, åkte vi till skjutbanan för att träna men också för att kolla när Jocke och Håkan tävlade. Tyvärr blev det ingen medalj för någon av dom. När dom hade skjutit klart var det dags för mig att träna igen efter två dagars ledighet. Tränade på den banan jag ska skjuta på i morgon, det var bättre ljus än den banan jag tränade på tidigare i veckan. Tränade på några olika delar av finalen, så man är lite mer förberedd till ev final.

Brons i R4
Idag var det dags för första Världscupstävlingen för mig detta år. Gick in i tävlingen, med tanken att skjuta som jag gör på träning. Det var svårt till en början då jag var lite nervös, men det släppte ganska snabbt så jag kunde skjuta avslappnat. Jag slutade på ett bra resultat som gjorde att jag vann grundomgången med 0.6 poäng. En halvtimme senare var det dags att samlas för genomgång av finalen. Samlingen började med att alla finalister var tvungna att får sina jackor och klykor kontrollerade så ingen fuskade. När detta var det klart fick vi lite info om hur finalen skulle genomföras. Finalen var lite omgjord, det var två 5 skotts serier istället för två 3 skotts serier. Gick in i finalen med tanken att gå för guld. Tyvärr räckte det inte längre än till en tredje plats, då jag hade en liten dipp i slutet. Men jag är jätte nöjd med min insats idag, så nu ställer vi om till R5 och går för nya medaljer.

Silver i R5
Nu är alla tävlingar slut för denna gång. Avslutade med en bra R5 tävling, slutade 3:a i grundomgången. Efter en bra final med endast ett dåligt skott, slutade jag på en 2:a plats. Så åker här ifrån med ett brons och ett silver, vilket kändes hur bra som helst.

Brodern till the Royal family kom inflygande med helikopter för att dela ut medaljerna. Detta gjorde så själva prisutdelningen blev en kvart försenad, men det gjorde inget.