WC-Tävling i Al Ain, UAE 2018

loading...

Resan till Al Ain
Resan till året första Wc tävling började med samling på Arlanda på morgonen för att gemensamt checka in. Planet skulle avgå vid 13.30 men blev försenat med 20 min.

Flygresan gick mycket bra trotts att jag inte har mått speciellt bra sista veckan. Efter att planet landat i Dubai. Fick vi vänta 45 min innan alla var ute ur planet. Tullen brukar ta väldigt lång tid, gick snabbt och vi var ute vid bussen snabbare än vanligt. Bussresan till Al Ain tog två timmar, så vi var väldigt trötta när vi kom till hotellet.

Besiktning
De senaste besiktningar har gått bra, men denna gång fick jag flytta en knapp. Det var första gången det behövdes, antagligen för mycket mat under vintern.

R9 träning
Eftersom jag inte har kunnat träna hemma innan för att det har varit för kallt, inga skott och problem med delar.
Så jag fick börja med att hitta en bra och skön skjutställning för ryggen, så jag inte blir trött. Efter att jag fick ordning på skjutställningen och skjutit i en timme, tog vi en välbehövlig lunch. Eftersom skotten spred mycket trots att jag sköt bra, beslutade jag ihop med förbundskapten och min PT att vi skulle försöka fixa bättre skott. Så vi köpte skott i vapenbutiken bredvid banan och testade. De visade sig vara riktigt bra.

R9 tävlingen
Som vanligt var de första 5 provskotten dåliga, men så småningom kom jag in i det och skotten satt perfekt. Jag startade tävlingen halv taskigt och var inte nöjd med första 20 skotten. Men näst kommande 20 var riktigt bra och den 20 sista var okej. Jag vann grundomgången på 621.3 och var enda deltagare över 620. Dock höll det inte i finalen då jag fick en taskigt start och fick kämpa mig tillbaka över ytan. Jag slutade tyvärr på en 6:e plats. Men är super nöjd då målet var att kvala in R9 till VM och den gränsen nådde jag med råge.

R4 tävling med guld och finalvärldsrekord
När jag kom till banan kollade jag när första skjutlaget sköt. Tog det lite extra lugnt under uppladdning, för brukar ha en tendens att bli över laddad. Pangade på med många provskott som vanligt. Provskotten var riktigt bra och det kändes strålande. När machen började steg pulsen, men jag har lärt mig att hantera det. Det första 20 skotten var okej, resterande 40 skott var jag riktigt nöjd med. Slutade på en 2:a plats efter grundomgången med endast 0.1 bakom 1:an, ett personbästa 633.6.

I finalen fick jag en bra start och låg med i ledningen. Pendlade sedan mellan ledning och 3:e platsen. När det var fyra skott kvar tog jag ledningen och höll den. Sköt såpass bra så det blev världsrekord.

R5 tävling
Eftersom jag skjuter så fasligt många provskott så chillade jag några min innan jag började. Det blev närmare 40 provskott och alla var bra. Som så många gånger för steg pulsen när starten gick och anspänningen var hög första 20 skotten. Jag höll ihop det bra och låg bra med. Nästa 20 var bra och anspänningen sjönk. Är dock inte nöjd med avslutande 20 skotten. Fick ihop 633.8 och låg 3:a efter mitt skjutlag. 5 timmar senare hade alla 3 skjutlag skjutit och jag slutade på en 5:e plats och klar för final.

Provskotten gick skit då pulsen var hög, det släppte tyvärr inte under presentationen av finalfältet. Jag fick tyvärr en dålig start i finalen och kom aldrig in i finalen. Jag slutade på en 5 plats.