International Shooting Competition of Hannover, Tyskland 2019

loading...

Vägen ner
Då bilresan till Hannover är lång stannade vi i Malmö på hotell för att fortsätta resan dagen efter. Vi tog vägen över Öresundsbro, i genom Danmark, färjan Rödbyn/Puttgarden och Autobahn. I Danmark råkade vi köra på en fågel.

Besiktningen 
Jackan gick precis igenom denna gång, så det skulle bli sallad hela veckan. Så blev dock inte fallet. Resten av sakerna gick galant. Efter besiktningen passade jag på att kolla hur banorna såg ut och det var inga konstigheter. 50-metersbanan var tyvärr jättekall, så det var tråkigt.

Första träningsdagen
På första träningsdagen började jag att träna R9 (50-meter) på en kylig och blåsig bana. Fösta delen av träningen provade jag hur mycket vinden tog skotten, vilket var svårt. Andra delen så sköt jag en match och trots kylan och blåsten fick jag ihop en hygglig poäng.

Efter R9 träningen blev det R4 (10 m stående) träning. Hade inte tränat speciellt mycket R4 innan tävlingen pga sjukdom. Det tog en bra stund innan jag kom in i rätt mode och det märktes att jag inte var i toppform. Tyvärr så kom det en del dåliga 9:or, men det kom också perioder där jag sköt riktigt bra. 

Andra träningsdagen
Började andra träningsdagen på en kylig 50-metersbanan. Även denna dag blåste det lite för mycket för min smak och jag var tvungen att värma fingrarna på en varm vattenflaska. Men jag jobbade mig igenom träningen, dock så slarvar jag en del med detaljerna.

Efter en 1 timmes paus började jag träna R5 (10 m liggande). Efter en trevande start så fick jag ordning på skyttet, dock bara sporadiskt. Jag brukar fokusera bättre när jag tävlar så jag startade en match. Fick inte alls till det som jag ville, utan jag slarvade alldeles för mycket. Jag blev förbannad och sköt en match till och denna gång funkade allt. Så jag fick ihop 639.2, mitt personbästa på träning.

R5 tävling 
På provskotten gick det lika bra som träningsavslutningen dagen innan. Blev dock ordentligt nervös när tävlingen började och drog en sketen 9:a i tredje skottet. Räddade upp serien med några bra skott och fick en hygglig start. Resten av matchen höll jag bra fokus och sköt många 10.9. Jag fick ihop 637.4 (inga officiella resultatsystem så det är ”glädjetavlor”) och landade på en 5:e plats in i finalen. 

Jag hade en bra känsla inför finalen. Geväret fick vi att sitta ordentligt och jag kände att det skulle gå vägen. Jag blev dock ordentligt nervös igen och slarvade med detaljerna. Sköt några taskiga 10:or och låg långt ner efter 10 skott, lyckades dock klara mig kvar till en 6:e plats.

R4 tävling 
Jag var väldigt revanschsugen efter R5 tävlingens dåliga finalstart. Det gick inte speciellt mycket bättre på R4t tävlingen heller, utan snarare tvärtom. Jag fick inte jackan att sitta som den skulle inför grundomgången. Under provskotten fick jag försöka rätta till jackan så gott som det gick. När provskottstiden var slut satt jackan fortfarande inte bra. Efter två dåliga serier, bestämd vi oss att backa undan från skjutplatsen och sätta om jackan. Denna gång fick vi den att sitta bättre. Tack vare att vi rättade till jackan för andra gången så kunde jag kämpa till mig en finalplats som 6:e skytt.

Med denna kämpar insats från både mig och min laddare så var vi ännu mer revanschsugna. Vi fick dock inte jackan att sitta bra nu heller och i finalen finns ingen tid att sätta om jackan utan jag fick försöka så gott jag kunde. Det gick inte speciellt bra i början av finalen då jag bara såg halva pricken och sköt tre racka 9:or. Jag kämpade dock upp mig till och slutade 7:a 

R9 tävling
Eftersom det var 13 grader på 50-metersbanan gjorde jag mig i ordning inomhus och väntade in i det sista innan jag åkte ut på banan. Efter 15 minuters inriktning och iordningställande, var det äntligen dags för provskott. Vilka fina provskott det var, riktigt höga 10:or emellanåt. Matchen började dock inte riktigt lika lysande. Efter ca 20 skott låg jag utanför final och efter ytterligare 20 var det en bit kvar till en finalplats. Då blev jag förbannad på mig själv, så det sista 20 skotten var riktigt bra och jag tog mig till final med 4:e bästa resultat.

Mellan grundomgången och finalen passade jag på att värma mig ordentligt. Jag gjorde som innan grundomgången, att jag väntade in i det sista innan jag åkte ut i kylan. 

Jag fick geväret att sitta ordentligt och jag hade en känsla av lugn i kroppen. Det syntes på provskotten också. Jag började finalen bra och låg länge med runt 4:e platsen. Blev tyvärr för het och brände en dålig skit 9:a och åkte ut med 0.2 poäng och slutade på en 5:e plats.