European Championship, Hamar 2022

loading...

Resan til Hamar
Vi åkte till Norge redan den 12:e mars för att vara extra redo för mitt första EM. För en gångs skull var tävlingen väldigt nära, så vi kunde ta bilen. Det tog ungefär 6 timmar, men då stannade vi och lunchade på vägen. Väl framme i Norge hade vi fixat så vi kunde checka in redan den 12:e, fast tävlingen egentligen började den 13:e.

Första träningen 
Den är 13:e mars var det dags för första träningen, vilket är mest för att känna in banan och ljuset. Denna gång var det faktiskt lite extra svårt då banan var i jättestor skridskobana med strålkastare i taket. Men det hjälpte med att ta på sig en keps.

Utrustningskontroll och R4-PET
Denna gång hade vi fått en bestämd tid som vi skulle ha utrustningskontroll, vilket jag tycker är riktigt bra för då vet man när det är ens tur och man slipper stå i kö. Direkt efter att jag hade utrustningskontroll var det dags för PET (Pro event traning) på R4 (stående 10m). PET:en gick både bra och dåligt men det var inget jag brydde mig speciellt mycket om. Jag visst att jag hade gjort grundträningen inför för tävlingen precis som jag skulle.

R4-Tävling 
På tävlingen gick jag in med ett stort självförtroende som jag brukar. Själva provskotten har jag inte jättestort minne utav och jag brukar ju inte ligga någon större vikt på de heller. Jag letar mest efter rätt känsla och att allt sitter som det ska. Där själva tävlingen sedan startade gick nervositeten upp men jag har lärt mig att ta tillvara på nervositeten och bli mer fokuserad istället. Jag sköt helt okej under hela matchen inte några större svackor och jag slutade på en andraplats i grundomgången.

Inför finalen var jättetaggad för jag hade stora förhoppningar på en EM medalj. Jag började finalen bra och var med där uppe och slogs om medaljerna. I mitten av finalen sköt jag en 10.9 (det bästa man kan skjuta) men tyvärr sköt jag ett riktigt skitskott direkt efter så jag hamnade i en särskjutning med 2 andra. Jag vann den särskjutningen, men tyvärr var jag väldigt långt efter de andra så jag åkte tyvärr ut som 4:a och blev sjukt besviken. Jag har aldrig varit så besviken förut, vilket var tufft.

R5-PET och R5-Tävling
Efter R4-tävlingen var jag fortfarande besviken när jag skulle kör igång PET:en på R5 (liggande 10m). Under hela den timmen som vi har PET, Kunde jag inte komma ur min besvikelse från dagen innan. Men som tur var fanns det möjlighet att träna vidare på träningsbanorna, som fanns på andra sidan tävlingsbanorna. Efter ytterligare en timmes träning kom jag till slut ur besvikelsen. Men jag var inte jättenöjd med träningen ändå. Men jag lyckades ladda om till R5-tävlingen och sköt nästan personbästa och gick till final med tredje bästa resultatet.

Återigen var jag taggad inför finalen. Jag var extremt revanschsugen på är det R4-tävlingens 4:e plats. Så mitt fokus var på absolut högsta nivå och jag sköt riktigt bra. Jag var med i toppen fram tills det var tre kvar, då sköt jag några sämre skott medans de andra två sköt jättebra så jag åkte ut som 3:a, men jag var väldigt glad ändå för jag hade fått revansch mot R4-tävlingen innan och jag tog en efterlängtad EM-medalj.