Direktplats till Tokyo 2020

Så himla skönt att ha tagit en direktplats till Paralympics i Tokyo åt Sverige. Nu får jag hoppas att jag blir uttagen.

Idag var det tävling på R4 (stående 10m luftgevär). Eftersom jag kände lite smärta av njurstenen på förmiddagen så tog jag en värktablett 30 min före
tävlingsstart.

Provskotten var inte speciellt övertygande men allt kändes bra. När provskottstiden var slut skulle vi helt plötsligt har 5 min dryfireing (provskott utan skott), vilket skulle sabba min förberedelse totalt. Men Jonas och några andra ledare protesterade så de startade matchen istället. Tack vare detta så tappade jag lite fokus i inledningen, men det varde bara i några får skott. Sedan hittade jag fokuset och  började skjuta som jag brukar. Jag fick ihop en bra poäng som räckte till en 4:e plats in i finalen av 43 st deltagare. 

I finalen var inte provskotten något vidare men känslan var bra och jag var inte speciellt nervös. Började finalen bra och jag låg 2:a länge. Efter 12 skott tappade jag lite fokus då jag visste att jag tagit en direktplats till Paralympics 2020. Några skott senare sjönk jag till fjärde platsen och två skott senare åkte jag ur finalen som 4:a. Det är inte jätteroligt att bli 4:a i vanliga fall men idag var det direktplatsen som var viktigast. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter