Swedish Cup

Har varit på tävling i Sävsjö under helgen. Med tanke på senaste 2 månadernas träning så är jag nöjd med alla 3 tävlingarna.

I torsdag åkte jag ner till Sävsjö för att skjuta Swedish Cup (en tredagars tävling) under helgen. 

I fredags hade jag min tidigaste start så vi fick gå upp vid 7-tiden för att hinna i tid utan att stressa. Eftersom det är en stort tävling för ”frisk skyttar” i en liten stad är det svårt att få hotell i närheten. Vi funktionshindrade har en egen klass. Det som är bra är att de bästa SH2-skyttarna från Norden var med så det blir kvalite även för oss. 

Efter en värmande nackmassage blev det äntligen min tur att åka fram till banan och börja skjuta. Provskotten kändes jättebra och jag var lugn och extremt taggad för tävling. Jag höll ihop hela matchen utan att  ha någon större dipp och sköt en superbra sista serie och vann första dagen med 0,7 poäng. 

I lördags hade jag min senaste start och kunde ta en lång och skön sovmorgon. Vi åkte i god tid för att kunna titta på några andra skyttar innan min match. Även i inför denna match fick jag nackmassage (det får jag faktiskt inför alla tävlingar). Likt dagen innan var provskotten bra och jag var lugn i hela kroppen. Denna tävling gick bra och jag höll ihop hela vägen och vann igen. Denna gång med 0,6 poäng. 

Idag (söndag) hade jag tävling vid lunchtid och det var kallt i skjuthallen så jag fick en värmande handmassage och handstretchning innan matchen. Inför denna tävling hade jag gjort en liten justering på skyttebordet. Jag flyttade upp höger sidan med 5 mm. Provskotten var lite sämre men det syntes inte i själva matchen. En sådan bra start var riktigt längesen jag fick, dock orkade jag inte hålla det höga fokuset hela vägen. Landade runt samma poäng som dagarna innan medans Heidi från Norge sköt riktigt bra och vann dagens tävling med 3,2 poäng. Jag blev 2:a med 0,3 poäng, men jag vann totaltävlingen ändå. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter