Paralympiska programmet

I onsdags förmiddag åkte jag till Sävsjö för ytterligare ett träningsläger med fokus på tävlingar. Denna gång körde vi samma tävlingsprogram som på Paralympics i Tokyo, men med resultaten från VM 2019. Jag känner att detta program passar mig strålande, nu hoppas jag bara att jag blir uttagen.

Började träningslägret med R4 (stående 10m) träning. Känslan och tekniken var bra men det känns att det fattas lite grann innan formen sitter ordentligt på R4. Även på tävlingen var känslan och tekniken bra, men är inte helt nöjd med den poängen. Tyvärr räckte det inte till final denna gång. Får helt enkelt jobba vidare med R4.

Efter en sen lunch blev jag inbjuden att skjuta tävling ihop med gymnasieeleverna och några till. Jag skulle ju ändå träna R5 (liggande 10m) så jag passade på att vara med plus att man tackar ju inte nej till en extra tävling. Om man skjuter bättre än en viss person så fick man en familjepizza, vilket jag delade med mig av med resten av landslaget. Eftersom jag sköt en lättare gren, vann jag lätt.

I fredags var det dags för min andra tävling enligt paralympiska programmet, denna gång var det i R5. Med tanke på tävlingen dagen innan var jag grymt taggad för tävling igen. Jag var nog lite väl taggad i början nej ganska snabbt in i rätt fokus. Jag sköt riktigt bra resten av matchen och sköt personbästa med nästan in poäng. Jag tog mig till final och där slutade jag 3 trots två 10,9 i rad, det var länge sen jag sköt en sådan bra final.

I lördags var det bara träning på programmet eftersom jag bara hade R9 (liggande 50m) kvar passade ju på att träna det. För att tagga till ordentligt slog jag vad med min förbundskapten att jag skulle skjuta över 630,0. Vilket jag för första gången lyckades göra så jag vann en glass.

På tävlingen i söndags ville jag göra om bedriften att skjuta över 630, vilket jag tyvärr inte lyckades göra. Jag ville för mycket för att det skulle gå, men jag tog mig till final vilket var målet. I finalen gick det riktigt bra så jag vann och slog världsrekord.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter