Träningsläger i Sävsjö

I helgen har jag varit på träningsläger i Sävsjö. Vi åkte dit i torsdagskväll och åkte hem efter lunch. Under träningsläget provade jag att skjuta R5 med det nya underlaget på bordet, jag sköt även en del R9.

I torsdagskväll åkte vi ner till Sävsjö, de andra skyttarna hade åkt tidigare. När vi anlände kom vi direkt till middagen, sedan gick vi och packade upp på rummet.

I fredags tränade jag bara R9 (50m liggande), denna gång kunde vi skjuta ute. De vi hyrde skyttehallen av hade byggt en ute bana, så den kunde vi skjuta på. Ända nackdelen var att det saknades vimplar så det var svårt att se hur det blåste. Det löste vi genom att knyta plastband runt pinnar vi hittade i skogen bakom skjutbanan. Själva skyttet gick inte speciellt bra till en början. Jag sköt 3 matcher under förmiddagen och jag landade runt blyga 610, inget resultat man går till final på direkt. Efter en halv pizza till lunch och lite vila i solen, återupptog jag skyttet och sköt en match till. Nu hade jag betydligt bättre fokus och det visade sig på resultatet också, ökade med 10 poäng. Det tråkiga med R9 är att man måste rengöra geväret efter varje träning/tävling. När rengöringen var klar åkte vi tillbaka till hotellet och slappade i solen, innan vi gick och åt middag.

Igår sköt jag bara R5 (10m liggande) för att prova om det nya underlaget på bordet fungerade bra. Armen kanade inte åt sidan som förut utan satt kvar i position så det blev stabilare. Efter två tröga matcher med blandat resultat tog jag en liten paus, för att sedan testa en ny träningsform. Jag skulle då sikta som vanligt fast när jag skulle börja avfyringsmomentet skulle blunda jag. Testade först 10 skott sedan sköt jag en match på detta sätt, sjukt kul måste jag medge. Det gick ganska bra också, fast as jobbigt. Efter en god salladslunch i solen, började jag träna igen. Kom dock aldrig in i rätt tempo och rytm med andningen så den matchen gick inget bra. Efter träningen sköt vi rent luftgeväret. När vi kom tillbaka till hotellet gick vi och köpte glass, mums. 

I dag körde vi ett vanligt träningspass. (En match med diskussion efter vart 10:e skott och sedan en tävlingsmatch direkt efter) Inskjutningen gick lite trögt i början, antagligen för att vi rengjorde luftgeväret igår. Men efter 25-30 skott blev det bättre. Sedan körde jag igång mitt vanliga pass och det gick fint. Jag klarade mitt träningsmål för helgen på 634.0 så det är jag nöjd med. Efter träningen hade vi ett kort möte om resten av säsongen, innan vi begav oss hem. 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter