Träningsläger istället för tävling


I dessa coronatider har jag varit på träningsläger i Sävsjö, en liten stad i Småland. Det var faktiskt skönt att komma bort från all bunkringshysteri av toapapper.


På ett tomt hotel och en halvöde skyttehallen har jag spenderat 4 dagar. För mig som är i riskgruppen har detta varit toppen.

Under lägret har vi haft mycket fokus på tävling-och finalträning eftersom vi missar mycket av den biten då alla tävlingar är inställda. Vi körde tävlingar mot varandra för att få upp pulsen och anspänningen. Då alla skjuter i olika klasser sköt vi mot VM resultaten. Beroende på vilket resultat vi sköt, fick vi olika poäng. För att det skulle betyda mer, stod en middag på spel. Första tävlingen vann Anna men när vi sköt lagtävlingen sista dagen så vann jag och Ellinor över Anna och Håkan. Dom var en svår nöt att knäcka men vi vände underläge 11-9 till 11-17.

I R9 (liggande 50m) var det bara 1 av 6 matcher som jag inte klarade mitt träningsmål i. Det bästa resultatet var långt över träningsmålet. När man tränar 50m inne kan man lättare träna teknik och stillahållning. För då har man ingen vind att ta hänsyn till. Det är svårt att jämföra resultat mellan inne och ute men det är ändå en fingervisning.

I R4 (stående 10m) fick jag inte riktigt till det som jag ville och vet att jag kan. Så jag klarade bara träningsmålet i 1 av 3 matcher. Har ett ganska högt mål (632.0) eftersom jag vet att om jag gör allt rätt så är det ett rimligt mål. Jag slarvade lite med tekniken och tempot i skottögonblicket.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter