Träningsläger i Sävsjö 

Sedan i onsdagskväll har jag varit på träningsläger i Sävsjö med resten av landslaget. De andra kom dock inte förrän på torsdagskväll, så vi var själva först dagen.

Torsdag

I torsdags sköt jag bara R9 (50m liggande) tyvärr kunde vi inte skjuta ute då någon hade förstört deras ute bana. Att folk inte kan låta andras saker vara, speciellt i dessa tider då idrottsföreningar har det jättetufft.

Min träning gick lite trögt till en början och jag spred skotten lite för mycket. Men det blev bättre och bättre ju mer jag sköt. Tekniken satt mer och mer så självkänslan blev bättre och jag kände mig trygg.

Fredag

I fredagsmorse började jag R9 träningen med samma positiva och sköna känsla som dagen innan. Först sköt jag en ”riktig” match, där jag fick jobba själv (ungefär som på tävling). Det gick helt okej och jag var granska nöjd. Direkt efter så sköt jag en match, där jag och min PT analyserade skotten efter vart 10:e.

Efter lunchen blev det ett R5 pass (10m liggande). För att jag ska få en bättre och mer avslappnad skjutställning provade jag och min PT att ändra på bakkappan. Genom att sänka bakkappan kommer geväret högre upp och på så sätt behöver jag inte böja ner huvudet för att sikta ordentligt. Efter lite mixtrande och skruvande blev det äntligen dags att testa den något rakare skjutställningen och den kändes betydligt bättre och skönare.

Lördag

Direkt på lördagmorgon startade jag en R5 match för att testa den nya skjutställning på morgon, då jag är stel i nacken. Men från att jag gick ur sängen tills lunch kände jag mig som en zombies. Så själva matchen gick inte alls bra men det var inga problem med nacken.

Efter en lång och skön lunch med sushi bestämde jag mig för att skjuta R9. R9 är den absolut roligaste grenen för det låter mer och luktar krut, plus att jag är bra på det. För att ha något att träna på och inte bara skjuta matcher så frågade jag Anna (en landslagskollega) om förslag.

Hon föreslog att jag skulle träna att hålla av mot vinden. Då det inte är någon vind inne så skulle jag 9:or till höger eller vänster beroende på vad min PT sa. Det var svårt men mycket roligt och givande. Upptäckte att jag inte kan och orkar skjuta 9:or åt höger. Får helt enkelt inte skjuta när det blåser åt vänster.

Söndag

Igår sköt jag första omgången i HRC tävling (Home Range Cup). Då det inte finns några tävlingar i dessa tider så har internationella förbundet skapat denna tävling. Där alla skjuter 4 omgångar på 4 månader på sin egen bana och skickar in resultaten.

Det gick faktiskt bra, bättre än jag hade trott. Men jag fick kämpa med pulsen och nervositeten första 25 skotten sedan flöt det på bra och jag avslutade riktigt bra.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter