Träningsläger v.26

I helgen var jag på träningsläger i Sävsjö med resten av landslaget. Det är alltid roligt att träffa dom andra och träna ihop. Det är så mycket lättare att fokusera när man tränar med andra.

Onsdag

Jag åkte ner till Sävsjö redan på onsdag kväll för att kunna köra en träningspass på torsdagsmorgon. Sen är det skönt att få alla maskiner på plats innan man börjar träna.

Torsdag

Tog en liten sovmorgon då det ändå inte fanns någon som kunde låsa upp banan förrän Pernilla (Vår förbundskapten) kom med nyckeln.

När vi kom till skytte hallen vid 11, gjorde jag iordning alla skyttesaker och började träna. Började med att träna R9 (50m liggande) och att hålla av mot vinden, körde fram till lunch. Det gick väl så där men det är andra gången jag kör det träningspasset. Då jag pga min sjukdom är extremt svag så är detta jättejobbigt för mig att träna på. Men det är ju halva tävlingsmoment att ”behärska” vinden. Det är framförallt i finalerna man behöver kunna det, då det är ont om tid att vänta på ”rätt” vind.

Efter lunchen sköt jag 10 skott och analyserade skotten och så höll jag på tills jag skjutit 60 skott. Jag tycker faktiskt att det ger ganska mycket att träna på det sättet. Direkt efter så sköt jag en riktigt match. Jag började riktigt bra men tappade lite på mitten och avslutade helt okej.

När vi kom tillbaka till hotellet passade vi på att sitta en stund i skuggan vid poolen innan vi skulle äta middag.

Fredag

Efter en jobbig varm natt, var jag jättetrött när klockan ringde. Då det tar en stund att göra alla morgonmoment, så är träningsläger aldrig någon dans på rosor.

Började förmiddagspasset med R9 och träningsformen ”20.8” (två skott ska bli 20.8 eller mer). Jag och min PT gissade tyst för oss själva hur många skott det skulle ta att klara 10st "20.8:or". Jag gissade på 48 och min PT gissade på 36 skott men det tog bara 32. Jag var bättre än jag själv trodde.

Direkt efter ”20.8” träningen körde jag ett vind pass. Måste nämligen bli bättre på att veta hur mycket jag ska hålla av. För att göra det så likt ”riktig vind” som möjligt fick jag inte veta vart vinden kom från förrän jag började sikta.

Efter en kort kissepaus började jag träna R9 igen. Detta pass var det 10 skott och sedan analyserade vi. Jag sköt 6st sånna omgångar. När detta var avklarat var det skönt med en rast och gott med kinamat.

När lunchen var uppäten blev jag taggad att träna mer 50m. Då frågade jag dom andra om vi skulle  skjuta en tävling. Dom var på, men skulle bara planera lite först. Jag var inte sugen på att vänta så jag tränade lite vind så länge.

När dom var klara kunde vi börja en match och en final. Själva grundomgången gick helt okej, inget super resultat men heller inte fiasko. Finalen gick okej, började riktigt bra de första 5 skotten men sen kände jag att min arm ledsnade och avslutade sådär.

Inte undra på att min arm dog, då jag sköt personligt rekord i antal träningsskott på R9. För innan varje pass skjuter jag ca 25 provskott också. Så det blev ca 450 skott på en dag.

Lördag

I lördags började jag med R5 (10m liggande). Jag sköt 10-skott och analyserade , ja ni fattar vid det här laget. Gjorde detta mest för att jag skulle prova den nya och något rakare skjutställning som jag ändrade på förra lägret. Den var riktigt bra och skön. Direkt efter sköt jag ”21.1” (två skott ska blir 21.1). Även här gissade jag och min PT hur många skott det skulle ta. Jag gissade på 38 medans min PT gissade på 32 skott, det blev 34.

Efter en mikro-paus började jag en riktigt match. Startade matchen ganska bra men efter ca 10 skott stack ett skott iväg och en jäkla 8.7 dök upp på skärmen. Måste ha varit ett dåligt skott för så dåligt skjuter inte jag. Tappade fokus efter det och omedvetet började jag försöka jaga ikapp men sansade mig efter 25 skott och sköt bättre.

Lördags lunch bestod av 4 smaskiga sushibitar och en trocazero.

Då jag kände av min trötta arm från fredagens hårda träning tog jag en lite längre lunch innan jag sköt månadens R4 match i ”Home Range cup” (internationell tävling). Efter en ganska dåligt R4 (10m stående) körde vi igång en final. Där började jag riktigt starkt men sen spred jag skotten över hela tavlan. Låg ganska jämt men Ellinor hela tiden, när det var två skott kvar sköt jag en ruskigt dålig 9:a. Då kom Pernilla fram och sa ”för att göra det extra spännande presenterar jag ställning inför sista skottet ” jättekul muttrar jag tillbaka för jag trodde hon drev med mig. Men det var tydligen 0.4 poäng emellan. Nästa skott jag sköt var en 10.3 och jag lyckades vinna med 0.2 poäng.

Söndag

Det var svårt att fokusera efter all träning och min arm var väldigt sliten. Så de sista 90 skotten räckte till en match. Det blev ett väldigt dåligt resultat men det var ganska väntat.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter