Toppformen närmar sig 

I helgen var jag på träningsläger Sävsjö igen. Det är det bästa stället för träningsläger eftersom man kan skjuta alla grenar när man vill. Och är det dåligt väder kan man skjuta R9 (50m liggande) inne.

I torsdags var jag med på skyttegymnasiet veckotävling där jag vann överlägset. Hade dock strul i början av provskotten, min diopterförhöjare hade tydligen fått sig en smäll under transporten från servicen i förra veckan, vilket jag inte märkte förrän när jag började provskotten. Så första skottet var en 0.0 ops. Jag fick skruva rejält innan jag kom in i 10:an. Men innan jag kom dit hade jag problem att trycka av. Under servicen hade de bytt fjädrar i avtryckaren vilket gjorde att jag inte orkade trycka av. Så efter en stunds skruvande på dessa fjädrar fick jag skjuta på ett annorlunda sätt. eftersom provskottstiden var slut. Fick ändå ihop en hygglig poäng som jag var nöjd med. Senare på kvällen fixade vi ordning på avtryckaren så det gick att skjuta som vanligt igen.

I fredags blev det R9 (50m liggande) träning. Återigen fick vi vara inne då det var lite för kallt för att träna ute. Men det gjorde inte så mycket för då kunde jag träna mer på tekniken. Sköt som vanligt en match och det gick faktiskt riktigt bra, näst högsta träningsresultat. Efter lunch körde jag ett R4 pass för att känna så allt var bra efter servicen och strulet från dagen innan.

I lördags började jag med R9 igen. Denna gång var det svårare att koncentrera sig och fokusera på själva skyttet och inte alltid runt omkring. Höll ihop det ganska okej mot slutet så jag är relativt nöjd med resultatet och genomförandet. På eftermiddagen gick jag över till R5 (10 meter liggande) där jag började med att skjuta en skyttetennismatch mot Ellinor. Det var jämt till en början men sen klev jag ifrån och vann med 6–3. Efter skyttetennisen sköt jag en vanlig match mot mig själv. Jag sköt bra i stort sett hela matchen, men ett antal missar blev det ändå. Men överlag är jag nöjd med matchen och känslan var bra i stort sett hela tiden.

Igår (söndag) började jag med att skjuta ytterligare skyttetennismatch mot Ellinor. Återigen var det jämnt i början, jag sköt ganska dåligt. Till slut kommer jag in i och vann matchen med 6–2. Efter skyttetennisen kände jag att jag ville skjuta en vanlig match innan vi åkte hem. Jag fick allt att stämma och jag hade fokuserade hela matchen igenom.  Det blev mitt näst bästa träningsresultatet någonsin, vilket var skönt. Så just nu är jag riktigt taggad för tävlingen i Serbien, med lite mer träning på här R4 så känner jag att alla grenar sitter exemplariskt.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter