VM i Förenade Arabemiraten 

Då var man hemkommen från VM i Förenade Arabemiraten. Det gick inte riktigt som jag ville men jag är ändå nöjd med mina insatser. Hade förhoppningar att ta min första individuella VM medalj man tyvärr slutade jag på en fjärdeplats efter en bra insats.

R4 fjasko

I den inledande tävlingen (R4, stående 10m) gjorde jag en katastrof dålig tävling. Det var en av mina absolut sämsta insatser. Ingenting stämde och jag var inte närvarande i det mentala heller. Jag sköt långt under min högsta nivå så jag slutade på en 21:a plats. Så jag var jättebesviken på mig själv att jag inte kunde leverera bättre resultat då jag vet att jag kan bättre.

R9 besvikelse

Efter det dåliga resultatet på R4-tävlingen så var det bara att ladda om inför nästa gren (R9, liggande 50m). Då vi var mer skyttar än vad som fick plats krävdes eliminering. I detta fall var vi 40 st och 30 skulle går vidare till tävlingen dagen efter.

Jag började elimineringen på ett bra sätt men efter 24 skott slutade min tavla att fungera så jag fick byta bana och skjuta resterande skott på en annan bana. jag höll ihop skyttet trots strulet med tavlan så jag blev 6:a i mitt skjutlag, vilket innebar att jag fick skjuta tävlingen dagen efter utan problem. Tävlingen dagen efter fick jag inte skyttet att stämma lika bra som dagen innan så jag sköt tyvärr lite sämre och slutade på en 17:e plats långt ifrån final. Det var extremt tråkigt och besvikelsen var jättestor.

Personbästa på R5

För att lägga besvikelsen bakom mig och kunna ladda om till nästa tävling, så sköt jag ett extrapass på min lediga dag. Det kändes så riktigt jäkla bra, så jag la till ett pass dagen efter för att verkligen känna att besvikelsen från de inledande tävlingarna var borta. dessa 2 extrapass gav verkligen effekt, för jag sköt personbästa (636,6) med stor marginal. Vilket var extremt skönt och nödvändigt för att kunna komma till final då det var extremt höga poäng för att nå dit. Det har aldrig varit så höga poäng in i en final förut. I finalen slutade jag på en tråkig fjärdeplats och missade därmed direktplatserna till Paralympics 2024. Men jag är jättenöjd ändå för vi var rekordmånga som startade, hela 59 st.

Revansch

Så överlag är jag faktiskt nöjd med min insats i detta VM. Jag känner verkligen att jag är nära att ta en direktplats till Paralympics 2024. Nästa chans är på världscuptävlingen i Sydkorea i mitten av maj.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter