Nöjd med dagens tävling

Igår fick jag en ny var ansamling fast på höger sida. Detta gjorde att jag inte kunde medverka på gårdagens PET-Träning (Pro event traning) på R5 (Liggande 10m) pga smärta. Jag har aldrig tidigare missat en PET.

Så med dom förutsättningarna hade jag inga direkta krav på dagens R5 tävling. Jag tog en Alvedon strax innan jag började göra mig inför tävling för inte behöva ha ont när jag sköt. Smärtan försvann lagom till provskotten och där tanken var att mosa på med många skott i mitt höga tempo. Självklart med fokus på att ha kul. Provskotten var av blandat resultat men mot slutet blev det stabilt och jag kände mig lugn inför tävlingsstart. Detta lugn höll jag under hela grundomgången och jag tog mig till final med en poäng som jag för dagen är nöjd med.

Inför finalen bestämde vi (jag och min coach) att jag skulle vara lite tuffare på avfyringen och inte fega. Geväret satt perfekt och jag hade bra med tid för provskott. Det var stor spridning på provskotten till en början men efter ett djupt andetag och några sekunders vila gick det betydligt bättre. I finalen började jag riktigt bra och jag låg bra till efter de 10 första skotten. Jag fortsatte med mitt bestämda och höga tempo i 6 skott till. Sedan började publiken att applådera, jag tappade min rytm och tvekade att tycka av och sköt ett dåligt skott. Efter det kom jag inte in i det utan jag åkte ut som fyra.

Efter omständigheterna är jag otroligt nöjd med dagen. Jag känner också att om jag är 100% i form slåss jag om medaljerna i alla 3 grenarna och då även skjuter om resterande kvotplatser.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter